These are our projects

Projecten


In de afgelopen jaren zijn er vele projecten afgerond. Nog veel meer staan er op stapel. Het gaat om projecten voor de eigen collectie en enkele externe opdrachten. Hieronder een klein overzicht van wat er zoal onderhanden is genomen. Daarnaast een overzicht van de toekomstige werkjes.

1. Set up gameroom

Ruimtegebrek, welke verzamelaar kent het niet? Een nieuwe ruimte met nieuwe mogelijkheden biedt dan uitkomst. Bekijk de beelden van de bouw en inrichting van de nieuwe Hyperballs Gameroom. En ja natuurlijk, ook deze is ooit weer te klein, we weten het...

2. A new Extension

In het najaar van 2010 opnieuw een uitbreiding. 50 vierkante meter erbij. Theoretisch gezien een mogelijkheid tot het plaatsen van 23 flipperkasten. Echter, een mooi poolbiljart misstaat ook niet in deze ruimte...

3. Breakthrough one

Zoals voorspeld is de "nieuwe" gameroom alweer te klein geworden. Niet verbazingwekkend. Wel verbazingwekkend is de snelheid waarmee de behoefte tot uitbreiding zich aandiende. Deze verbouwing voorziet in een uitbreiding met 38m2.

4. Williams Dirty Harry

Onderweg van Playfield Renovations naar Nederland is dit NOS speelveld. Het had een kleine reparatie nodig en natuurlijk de befaamde PFR clearcoat. Een mooie Dirty Harry fis inmiddels gevonden. Evenals NOS plastics en van NOS ramp.

5. Williams Flintstones

Een NOS Flintstones speelveld, NOS ramps, een mooi kabinet, het recept voor een puike machine.

6. Capcom Airborne

Dit speelveld had een kleine touch up nodig. Daarom naar Playfield Renovations gestuurd voor reparatie en clearcoat. Inmiddels is de opbouw begonnen..

7. Williams Indiana Jones

Een project in opdracht van de plaatselijke apotheker. Vernieuwd zijn onder andere: cabinet decals, plastics, flipperunits, display, lampen, popbumpers, starposts, rubbers et cetera... Verder nog: metalen gepolijst, wire ramps 24 krt verguld, schroeven en dergelijke getumbled, driverboard gereviseerd et cetera... De standaard Hyperballs behandeling dus :-)

8. Capcom Pinball Magic

Lastig project, Capcom. Probeer daar nog maar eens onderdelen voor te vinden. Dat betekent veel zoeken en veel geduld hebben. Deze is voorzien van onder andere een NOS speelveld + PFR clearcoat , NOS flipperunit delen, 24 krt wire ramps.

9. Williams White Water

In het voorjaar van 2009 kwamen wij in het bezit van een Williams White Water. Met een mooi en nagenoeg onbeschadigd kabinet welke niet of nauwelijks is verkleurd. Ook het speelveld is nog in een zeer mooie conditie. Zeer weinig schade bij de scoop. Een mooie basis voor een mooi project dus. Dat betekent strippen, reviseren, vervangen en opbouwen. Onder andere met nieuwe bergen en ramps van Pinball Inc.

10. Williams No Fear

Een onverkleurde No Fear was al in ons bezit. Maar helaas met een slecht speelveld. Schade boven de rechter flipper. In Den Haag of all places kwamen wij op het spoor van een NOS speelveld. Inclusief clearcoat van Playfield Renovations...

11. Bally Champion Pub

Een NOS Champion Pub speelveld kwam in het bezit en was de aanleiding om deze flipper eens stevig aan te pakken. Nieuwe decals voor de kop van het kabinet om te beginnen. De body is een mooie staat en behoefde geen aanpassingen. Alle messing onderdelen zijn verguld. De ramp is NOS.

12. Bally The Shadow

De tweede Shadow in de collectie. De eerste zag er al keurig uit, dit exemplaar is nog mooier. Daarom een complete onderhoudsbeurt in uitvoering. Speelveld onder en boven uit elkaar, assys reviseren, rampen vergulden et cetera.

13. Williams The Getaway

Een heerlijk snelle kast, deze Getaway van Steve Ritchie. Zo snel dat er na vijftien jaar nogal wat slijtage op het speelveld aanwezig is. In het de zomer van 2007 werd in de USA een NOS speelveld gevonden. Playfield Renovations hebben gezorgd voor een clearcoat behandeling. Een aantal jaren is gezocht naar een onverkleurd kabinet. De enige onverkleurde kabinetten welke te vinden zijn hebben allen schade bij de flipperknoppen. Daarom is het bestaande kabinet voorzien van nieuwe decals.

14. Williams Jackbot

Één van onze favorieten uit de jaren tachtig is de PinBot (1986). Anno nu wellicht enigszins oubollig, destijds zeer vernieuwend, indrukwekkend en verslavend. In 1995 besloot Williams een remake te maken: JackBot. Een andere rulesheet, sound en display en verder nagenoeg exact hetzelfde speelveld. De Jackbot in is volledig geshopped, voorzien van een aantal NOS onderdelen en ziet er weer (bijna) als nieuw uit...

15. Bally Attack From Mars

Voor de Attack from Mars zijn nieuwe speelvelden gemaakt. Highclass Pinballs heeft deze geproduceerd. Het oorspronkelijk speelveld was prima in orde op de bekende schade bij de scoop na. Met de transplantatie zijn natuurlijk alle andere relevante zaken aangepakt. Metalen delen zijn gepolijst, plastics zijn waar nodig vervangen et cetera. Het kabinet? Deze is nog steeds onverkleurd.

16. From Pinled to Vishay

Fantastische kast natuurlijk die Spiderman. Maar helaas zijn we minder enthousiast over het Pinled display. Deze wordt in Europa standaard geleverd op iedere nieuwe Stern. Het ouderwetse display is natuurlijk veel mooier maar deze mag vanwege Europese invoerbeperkingen hier niet meer geleverd worden. Hier zie je hoe het omwisselen van het display en het inbouwen van de juiste hardware plaats heeft gevonden.

17. Williams Whirlwind

Deze Whirlwind heeft slechts één jaar in de exploitatie gestaan en is in 1991 in het bezit gekomen van een liefhebber. Zestien jaar later is deze kast verhuisd naar de hyperballs gameroom. Dit exemplaar verkeerde al in een schitterende staat. Keurig speelveld en kabinet, heldere ramps, printen als nieuw, kortom een plaatje. Het kan echter nog mooier: de vorige eigenaar heeft in 1991 een NOS speelveld en een NOS plastic set gekocht. Uiteraard heeft deze transplantatie direct plaatsgevonden.

18. Bally Cactus Canyon

Cactus Canyon en het kabinet. Wie kent het verhaal niet? Zeer slechte kwaliteit van de originele decals. Vrijwel iedere Cactus heeft daarom sticker schade bij de poten en veelal beschadigingen op andere plaatsen. Het was bij deze Cactus niet anders. Daarom is deze voorzien van nieuwe decals, poten en bouten. Wat een verschil...Uiteraard is ook het speelveld aangepakt.

19. Illinois Pinball Funhouse playfield replacement

Illinois Pinball heeft reproducties gemaakt van het Funhouse speelveld. Één exemplaar is in ons bezit. Het betreft een speelveld met een verviervoudigde clearcoat behandeling. Dit speelveld is ingebouwd in een onverkleurd kabinet en voorzien van onder andere nieuwe plastics en nieuwe ramps.

20. Bally Theatre of Magic

Theatre of Magic is één van onze favorieten. Helaas nooit te krijgen in verzamelstaat. De inserts tussen de slingslots zijn vrijwel altijd beschadigd. Daarom deze kast maar eens rigoureus aangepakt. Het speelveld is een volledig gerestaureerd exemplaar van Playfield Renovations. Meer informatie over dit bedrijf vind je hier. Het is opgebouwd met nieuwe ramps, plastics, posts et cetera. De wireramps zijn verguld (24 krt.) evenals de siderails, lockdownbar en de poten.

21. Williams Black Knight

The Black Knight, mijn favoriete klassieker. Het ontwerp van Steve Ritchie is tijdloos, helaas geldt dat niet voor de kwaliteit van de oude speelvelden. Classic Playfield Replacement is verantwoordelijk voor de reproductie van  de oorspronkelijke speelvelden. Wij mochten een gelimiteerde uitvoering (nr. 34 van 35) in ontvangst nemen...

In dit project werd het kabinet opnieuw strak gemaakt en beschilderd.